Wat kan je doen als je graag het kennisniveau van nieuwe medewerkers wilt verhogen? En kennis in een snel roulerend team wil waarborgen? Nadine, hoofdafdeling chirurgie in Hoofddorp, was nieuwsgierig hoe je dat innovatief aan kan pakken.

Micro-leren
In september 2020 klopt Nadine aan bij Spaarne Labs. In haar snel roulerende team op de chirurgie afdeling gaat opgedane kennis steeds weer verloren, en dat vindt ze zonde.
Samen met het labsteam gaat Nadine een expiriment aan op het gebied van Microlearning met de app Primio.
Via deze app worden kleine hoeveelheden informatie aangeboden. Deze “lessen” worden gemaakt door drie senior verpleegkundige van de afdeling zelf. In maximaal 3 minuten leren medewerkers belangrijke “weetjes” op het verpleegkundig vakgebied.
Door middel van pushberichten worden medewerkers herinnert aan de app en gestimuleerd om meer informatie tot zich te nemen.
Zo konden we niet alleen testen of het kennisniveau van medewerkers op de afdeling sneller op peil komt, ook keken we of mobiel microlearning op afdelingen problemen kan oplossen rond leren en het delen van nieuwe kennis kan stimuleren.