Portfolio

Nooit meer zoeken

Afdeling

Vrouw Kind Centrum

Domein

Tech en Gedrag

Status

Prototyping

Probleem

De geboorte afdeling van het Vrouw Kind Centrum (VKC) in het Spaarne Gasthuis is verspreid over drie bouwdelen op twee etages. Door deze uitgestrektheid en de meerdere verpleegkundige teams raken medische hulpmiddelen zoals thermometers, stethoscopen en blaasscans nogal eens 'kwijt' wat hun werkproces verstoord. De verpleegkundigen zijn onevenredig veel tijd kwijt aan het zoeken naar deze spullen terwijl hun tijd al zo kostbaar is.

Aanpak van Spaarne Labs
Resultaat
Geleerde Lessen
1
Startpunt

Het probleem lijkt duidelijk. Verpleegkundigen zijn veel tijd kwijt aan het zoeken naar medische hulpmiddelen en dat verstoord hun 'workflow'. Om te onderzoeken wat de verpleegkundigen ervaren en te onderzoeken wat hun behoeftes zijn zijn interviews uitgevoerd. Ook werd een nul meting gedaan om 'veel tijd' te objectiveren.

2
Tweede stap

Geselecteerde vraag

Nul meting liet zien --> invoegen

3
Derde stap

Er zijn twee oplossingsrichtingen ingezet. Eén gericht op gedrag hoe maak en communiceer je werkafspraken en de ander op de vraag of technologie het werkproces kan ondersteunen met als ultieme situatie dat  het niet meer nodig is om medische hulpmiddelen te zoeken. Deze laatste vraag hebben we uitgevraagd in de 'markt' en is het onderwerp van een challenge " nooit meer zoeken".

4
Vierde stap