Portfolio

Storylistening

Afdeling

Domein

Status

Probleem

Hoe kunnen we onze mensen in beweging krijgen? En hoe halen we waardevolle informatie op uit de organisatie? Dat is de vraag die de afdeling communicatie stelde naar aanleiding van de Labs Talk van expert in business storytelling Annet Scheringa over Storylistening. Spaarne Labs organiseert inspirerende spreekbeurten over innovatie en Annet is een van de sprekers geweest.

Aanpak van Spaarne Labs
Resultaat
Geleerde Lessen
1
Startpunt
2
Tweede stap
3
Derde stap
4
Vierde stap

Storylistening is een werkmethode waarbij je de ‘onderstroom’ vangt die leeft in een organisatie. Zo kom je erachter hoe wordt gedacht over een bepaald onderwerp, thema of vraagstuk. Welke zorgen en wensen leven er? Uit deze gegevens analyseer je een rode draad en daarmee maak je een verhaal. Een verhaal waarom iets anders moet, beklijft veel beter dan losse cijfers uit een presentatie rondmailen.

Resultaat en geleerde lessen

Er zijn zes mensen binnen Spaarne Labs opgeleid die de methodiek van Storylistening kunnen toepassen. Deze methodiek zetten we nu regelmatig in. We leerden dat er verbinding ontstaat door op een andere manier met elkaar in gesprek gaat en echt goed te luisteren. We kunnen nu beter verhalend onderzoeken door te luisteren, luisteren, luisteren.