Portfolio | Design thinking route?

Innovatie-opdrachten binnen EOL

Vraagstelling

De wetenschappelijke eindopdracht in de verpleegkundige vervolgopleidingen is voor veel Pio’s (professionals in opleiding) een struikelblok. Nu de overgang naar EPA-gestuurd onderwijs is gemaakt komt er ruimte om de EOL (Epa overstijgende leerlijn) anders in te richten. Er is nu ook ruimte om de eindopdracht vanuit innovatie aan te vliegen. Hoe kunnen we Pio’s binnen de EOL aan de slag laten gaan met het ontwerpen van een oplossingsrichting voor een praktijkprobleem middels Design Thinking?

Aanpak Spaarne Labs

Innovatie en leren gaan hand in hand. We geven 2x 6 studenten de kans om in 2024 een innovatie-opdracht te doen waarbij ze begeleid worden door Spaarne Labs om Design Thinking te gebruiken. Voor Spaarne Labs bron van nieuwe ideeën en projecten en om te inventariseren wat er nodig is aan begeleiding, in nauwe samenwerking met de praktijkopleiders.

Geleerde lessen

De eerste 6 studenten gaan voor de zomer aan de slag. Spaarne Labs gaat gedurende het begeleidingstraject in kaart brengen welke begeleiding nodig is om dit in goede banen te leiden en waar AI kan bijdragen om hier een blended learning leerervaring van te maken.

Weg met rondslingerende schoenen

Weg met rondslingerende schoenen

Probleemstelling Een veelgenoemde frustratie op de verpleegafdelingen zijn de rondslingerende schoenen en sloffen van patiënten. Ofwel ze staan in de weg, ofwel ze liggen onder het bed, waar de patiënt er niet bij kan (zodat deze de verpleegkundige moet vragen ze te...

Bloedtransfusietraining gamificeren

Bloedtransfusietraining gamificeren

Vraagstelling Elke verpleegkundige moet verplicht elke 2-4 jaar scholing (theorie en praktijk) volgen om bekwaam te zijn in het geven van bloedtransfusies. Nu is het een e-learning en is er aftekening nodig in de praktijk. Kan dit niet anders en leuker, vroegen de...

« Terug naar Portfolio