Portfolio | Facilitatie

Dromen over oncologische zorg in 2035

Vraagstelling

Kan Spaarnelabs faciliteren in een brainstormbijeenkomst over de toekomst van de oncologische zorg? Hoe kunnen we een multidisciplinaire groep vrij laten denken over een oncologisch centrum waar we graag willen werken en patienten zonder tegenzin zijn?

Aanpak Spaarnelabs

Faciliteren van teamleider en hoofd bij het ontwerpen van de bijeenkomst en bij het uitvoeren ervan. De focus op 2035 en nadruk op het genereren van zoveel mogelijk ideeën, bij voorkeur juist niet over efficiëntie, meer mensen en meer geld en die het huidige systeem in stand houden.

Geleerde lessen

Het was een prachtige bijeenkomst waar een hele reeks aan ideeën zijn bedacht en omgezet. Er zijn concrete oplossingsrichtingen uitgewerkt om de oncologische zorg in 2035 voor iedereen beschikbaar te houden. De oplossingsrichtingen zijn verdeeld over verschillende personen binnen het oncologisch centrum. Spaarne Labs blijft betrokken om te faciliteren bij de vraagstukken waar verbinding en Design Thinking een rol kunnen spelen.

Verbinding op de afdeling chirurgie

Verbinding op de afdeling chirurgie

Nadine van Veen en Mirella van Os-Bos zochten contact met Spaarne Labs om de sfeer op de afdeling te verbeteren. Voor Nadine viel dit samen met haar afstudeeropdracht. Nadine: ‘Mirella en ik troffen bij ons aantreden bij chirurgie een afdeling aan met een groot...

« Terug naar Portfolio