Portfolio | Facilitatie

Positieve feedback (Learning from excellence)

Vraagstelling

Vaak worden incidenten en negatieve feedback wel gegeven maar is er weinig aandacht voor dingen die goed gaan, waar ook juist heel veel uit geleerd kan worden! Een positieve aanpak of ervaring kan een mooie aanleiding zijn tot een compliment maar ook tot het delen van deze aanpak met de rest van het team. Het leidt tot een positief lerend klimaat op de afdeling. En een compliment heeft bewezen effect op ons welbevinden!

Aanpak Spaarne Labs

Een nieuwe SEH verpleegkundige kent “learning from excilence” vanuit het OLVG. Dit is een systeem waar zorgverleners/ medewerkers SEH middels een papieren formulier of online op een website positieve feedback kunnen delen aan collega’s binnen het ziekenhuis.

Als Spaarne Labs hebben we contacten gelegd binnen SG om het draagvlak te onderzoeken.

Geleerde lessen

Het bleek dat op oncologie al een pilot was gestart, waar de SEH ook bij kon aansluiten. Het wordt nu verder opgepakt onder de afdeling kwaliteit en veiligheid.

Verbinding op de afdeling chirurgie

Verbinding op de afdeling chirurgie

Nadine van Veen en Mirella van Os-Bos zochten contact met Spaarne Labs om de sfeer op de afdeling te verbeteren. Voor Nadine viel dit samen met haar afstudeeropdracht. Nadine: ‘Mirella en ik troffen bij ons aantreden bij chirurgie een afdeling aan met een groot...

Dromen over oncologische zorg in 2035

Dromen over oncologische zorg in 2035

Vraagstelling Kan Spaarnelabs faciliteren in een brainstormbijeenkomst over de toekomst van de oncologische zorg? Hoe kunnen we een multidisciplinaire groep vrij laten denken over een oncologisch centrum waar we graag willen werken en patienten zonder tegenzin zijn?...

« Terug naar Portfolio